دبیر انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار و شهرساز:

طرح آمایش سرزمین باید مبنای هر نوع طرح و برنامه‌ای در کشور به عنوان سند بالادستی باشد

دبیر انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار و شهرساز بر لزوم انطباق هر نوع طرح و برنامه‌ای در کشور با طرح آمایش سرزمین به عنوان سند بالادستی کشور تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی تشکل‌های مهندسی، صنفی و حرفه‌ای کشور؛ سعید معنوی دبیر انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار و شهرساز در مورد جلسه ۵ آذر نمایندگان شورای هماهنگی با رئیس‌جمهور اظهار داشت: نمایندگان ۱۸ تشکل در این جلسه حضور داشتند و مباحث زیادی از جمله کمبود بودجه‌های عمرانی و عدم پاسخگویی به نیازهای کشور، ناترازی‌ها اعم از انرژی، آب و غیره، صادرات خدمات فنی و مهندسی و مشکلات شرکت‌ها از جمله تضامین و سایر مباحث کسب و کار مطرح شد.

وی با اشاره به مباحث مطرح شده در این جلسه به عنوان‌ نماینده صنفی مشاور معمار و شهرساز افزود: توجه به طرح آمایش سرزمین باید مبنای هر نوع طرح و برنامه‌ای در کشور به عنوان سند بالادستی باشد، چراکه به نوعی راهنما برای توسعه کشور است. موضوع دیگر اینکه تاکید بر توسعه شهرها از طریق طرح‌های توسعه شهری که قانون شورای عالی معماری و شهرسازی به درستی به تهیه این طرح‌ها اشاره دارد و نظارت بر این طرح‌ها صرفا جنبه مطالعه و طرح نباشد و در حین اجرا، نظارت بر طرح از طریق جامعه صنفی و حرفه‌ای صورت گیرد.

دبیر انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار و شهرساز عنوان کرد: تامین اعتبار تهیه این طرح‌ها از محل بخشی از مالیات بر ارزش افزوده که دولت دریافت می‌کند و سهم شهرداری‌ها هست، امکانپذیر است تا مسائل و مشکلات شهرها کمتر شود.

معنوی سپس در مورد تفکیک وزارت راه و شهرسازی گفت: این دو وزارتخانه از سال ۹۰ تجمیع شدند و بعد از آن مسئله تفکیک مطرح شد، علی‌رغم اینکه کنار هم قرار گرفتند اما تجربه نشان داده که موفق نبودند و موضوع راه در حاشیه است و موضوع مسکن و شهرسازی هم بیشتر در حاشیه قرار گرفته و کمتر به آن توجه شده است. پیشنهاد داریم که بخشی از مجموعه وزارت کشور در سازمان شهرداری‌ها به وزارتخانه جدید اضافه شود و دفتر آمایش سرزمین بنیاد مسکن و مابقی سازمان‌ها بتونند در قالب مجموعه یکپارچه مدیریت شوند.

وی در خصوص موضوع انتقال پایتخت بیان کرد: مشکلات تهران صرفا در قالب انتقال قابل حل نیست و بایستی دولت و شهرداری مطالعه و برنامه‌ریزی در راستای حل مشکلات داشته باشد. تاکید بر این بود که موضوع انتقال پایتخت با مطالعه و برنامه‌ باشد، چراکه صرف انتقال، مشکلی را از تهران حل نمی‌کند.

معنوی با اشاره به نقش انجمن مشاور معمار و شهرساز خاطرنشان کرد: انجمن ما مسئوليت تهیه برنامه‌های توسعه شهری از سطوح کلان تا خرد در قالب برنامه‌های منطقه‌ای، شهری و محلی را بر عهده دارد و این ظرفیت را داریم تا از طریق اعضا برنامه‌ها را به روز کنیم و نیازهای آتی شهرها و نقاط سکونتی را لحاظ کنیم.

وی در مورد کمبود بودجه دولت افزود: در رابطه با بودجه، مهندسان مشاور بودجه زیادی نیازی ندارد و سه در هزار بودجه کشور شامل مطالعات و تهیه طرح‌ها است که اگر به موقع تخصیص داده شود طرح‌ها به موقع و با میزان دقت و کیفیت بالا تهیه می‌شود. در این راستا عدم تخصیص این بودجه مشکل ایجاد کرده است.‌

دبیر انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار و شهرساز در مورد راهکارهای تامین مالی اظهار داشت: در طرح‌ها امکان سنجی انجام می‌دهیم تا تامین منابع مالی از طریق بخش خصوصی صورت گیرد، البته به شرط اینکه مشارکت به نفع دو طرف به خصوص بخش خصوصی باشد و جذابیت در پروژه‌ها وجود داشته باشد. در این صورت بخش خصوصی آمادگی دارد، البته باید طرح‌های اقتصادی و به صرفه باشد.

معنوی در ادامه با بیان اینکه طرح ایجادشهرک‌های ساحلی باید بر مبنای طرح آزمایش سرزمین به عنوان سند ملی باشد، گفت: پیشنهاد و پیش‌بینی در وزارت راه و شهرسازی برای ۲۷ شهر است که از نظر ما این تعداد هیچ ضرورتی ندارد و تاکید ما بر این هست که تعداد دو یا سه شهر به عنوان پایلوت باشد تا مطالعات و مکان‌یابی صورت گیرد و اگر موفق عمل کرد به تعداد بیشتری تعمیم داده شود. استفاده بهینه از پهنه سرزمین ضروری است و  به همین خاطر تاکید بر اصولی داریم تا فضا از بین نرود و بارگزاری بر اساس ظرفیت و توان اکولوژیکی مناطق صورت گیرد.

وی با اشاره به تعاملات و گفت‌وگوهای میان رئیس دولت و اعضای شورای هماهنگی در زمینه توسعه شهری و حل مشکلات مرتبط خاطرنشان کرد: در طول ۲۱ سال فعالیت شورا، اولین بار این جلسه در این سطح با رئیس دولت برگزار شده و رئیس دولت با رویکردی مثبت، آمادگی خود را برای همکاری و حل مشکلات اعلام کرد و بر لزوم حمایت مجلس و قوه قضاییه از توسعه‌گران تأکید کرد.

دبیر انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار و شهرساز بیان کرد: مقرر شد تا اعضای شورا به عنوان نمایندگان صنعت احداث و انرژی، نظرات کارشناسی و راهکارهایی برای حل مشکلات را ارائه دهند، چراکه این گفت‌وگوها به‌عنوان فرصتی برای تبادل نظر و همفکری در راستای رفع ناترازی‌ها و توسعه پایدار تلقی شده و امید است با برگزاری جلسات بیشتر و ادامه این مباحث، راهکارهای مؤثری جهت رفع مشکلات و ارتقا توسعه کشور ارائه شود.

دسته‌ها: اخبار
برچسب‌ها: