اعلام آمادگی بخش خصوصی جهت تعامل با دولت برای رفع مشکلات کشور/ باید به بخش خصوصی اعتماد کرد
دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان خطاب به دولتمردان گفت: باید به بخش خصوصی اعتماد کرد و موانع را برطرف و شروع به برنامهریزی کنیم تا مشکلات کشور را حل کنیم.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی تشکلهای مهندسی و صنفی و حرفهای کشور، جعفر قرائتی ستوده دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان با اشاره به جلسه شورای هماهنگی تشکلهای مهندسی و صنفی و حرفهای کشور با رئیسجمهور اظهار داشت: نهاد تعامل با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه جلساتی دارد و بعد از مراسم بزرگداشت شورا، طبق تشخیص رئیس سازمان برنامه و بودجه مقرر شد موارد مطرح شده را به اطلاع رئیسجمهور برسانیم؛ چراکه سطح خواستهها ملی بود.
وی افزود: جلسه با رئیسجمهور با حضور نمایندههای ۱۸ تشکل برگزار و موضوعات مختلفی از جمله سرمایهگذاری در پروژههای زیرساختی و عمرانی و مشکلات موجود، توسعه صنعت ساختوساز و مشکلات آن، نظام فنی و اجرایی و شاخههای مختلف آن و دیگر موضوعات مطرح شد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان عنوان کرد: در این جلسه تصمیماتی گرفته شد و حتی رئیسجمهور اعلام آمادگی کرد تا جلسات تداوم داشته باشد؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه تقاضا داشت که هر سه ماه یک بار جلسات برگزار شود که رئیسجمهور اعلام آمادگی کرد و گفت حاضرم یک یا دو روز وقت بگذارم تا نتایج خوبی به دست آید، چراکه بخش خصوصی راهکار ارائه میدهد.
قرائتی ستوده سپس در مورد موانع موجود گفت: به عنوان مثال برای صدور خدمات فنی و مهندسی موانع مالی در زمینه انتقال پول و تضامین بانکی داریم که به سمت حل آن حرکت میکنیم و دولت با مجلس اهداف کلی نظام را جلو میبرد. البته برخی مشکلات که مانع کار میشود ناشی از مشکلات داخلی است. مثلا در حوزه انرژی جزءنگری مانع توسعه است.
جزءنگری در ساختو ساز مانع توسعه است
وی در مورد تعریف جزءنگری بیان کرد: وقتی به یک پروژه نگاه میشود باید همه جوانب دیده و سنجیده شود، به عنوان مثال در مورد انرژیهای تجدیدپذیر فقط شاخه فتوولتایی که فقط پنل بگذاریم را نگاه میکنیم در حالی که غلط است، چراکه پنل فقط میتواند پیک روز را جبران کند. این همه سرمایه گذاری انجام دهیم در حالی که پیک شب را چه کار کنیم؛ در نتیجه ذخیرهسازی مطرح میشود یعنی انواع مختلف انرژی خورشیدی را باید دید که تامین گرما را نیز شامل میشود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان ادامه داد: جزءنگری را در ساخت و ساز داریم؛ مثلا آمار پایین است و قصد داریم آمار را بالا ببریم، زمین میگیریم برنامه ریزی میکنیم و نگاه نمیکنیم که مشکل ساختو ساز است. چون همین ساخت و ساز مصرف بیرویه دارد که مجبور به قطع برق صنعت میشویم که خوشبختانه رئیس جمهور جلوی این امر را گرفت، این در حالی است که مصرف بیرویه مربوط به مصارف خانگی است، چرا این موارد در ساخت و سازهای جدید دیده نمیشود تا این امر را کاهش دهیم. دنبال قوانینی هستیم تا تمام جوانب را بسنجیم و برنامهریزی کنیم که اثرات تصاعدی بر یکدیگر میگذارند و نتیجه بخشی و اثربخشی را بیشتر میکنند.
قرائتی ستوده در مورد توان بخش خصوصی با توجه به مضیقه مالی دولت و ایفای نقش تسهیلگری توسط دولت خاطرنشان کرد: قطعا بخش خصوصی توانش را دارد و درخواست داریم شهرکهای ساحلی را از صفر تا صد انجام دهیم، ولی نکته اساسی این است که اولا سرمایهگذار، سرمایهگذاری میکند ولی قوانین ثابت نیست. یعنی قانونی داریم منتها با قانون دیگر نقض میشود و اجاره نمیدهیم سرمایهگذار بهرهبرداری کند. این یکی از معضلات است و اگر این مشکل رفع شود، در تمام حوزهها سرمایهگذاران خوبی داریم و مردم دخیل میشوند.
لزوم استفاده از مدلهای مختلف تامين مالی
وی با بیان اینکه تامین مالی فقط با پول آوردن نیست و مدلهای تامين مالی در دنیا فرق میکند، افزود: ما نتوانستیم از تمام موارد تامین مالی استفاده کنیم، در حالی بر اساس نیازهای کشور میتوان از این شیوهها بهره برد. دنیا از اعتبار و توان موجود استفاده میکند اما ما مثلا شهرکهای صنعتی را ایجاد کردیم ولی سرمایههای مردم خوابیده، هیچ جای دنیا اجازه نمیدهد سرمایه راکد بماند، اینها توان است که اگر به کار گرفته شود نتایج خوبی به همراه خواهد داشت.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان تاکید کرد: با مدلهای مختلف تامین مالی به دنبال انجام کار هستیم. همه ذهنیت در کشور گرفتن پول از بانک و همچنین سود بانکی است، در حالی که خیلی از پروژهها میتوانند خودکفا شوند و ارزش افزوده ایجاد کنند.
قرائتی ستوده در مورد اقدام شورای هماهنگی در شرایط فعلی گفت: شورای هماهنگی ۶۰ هزار نفر عضو دارد و حتی آمادگی داریم تا شرکتهای دیگر میز عضو شورا شوند و ارتباط را بین بخش خصوصی ایجاد کنیم و قابلیت این را داریم بخش خصوصی را با تمام ظرفیت در کنار دولت بیاوریم تا مشکلات را حل کنیم و شروع به توسعه کشور کنیم.
وی اظهار داشت: باید به بخش خصوصی اعتماد کرد و موانع را برطرف و شروع به برنامهریزی کنیم تا مشکلات کشور را حل کنیم. پروژههای نیمه تمام را به اتمام برسانیم و متوسط زمان بهرهبرداری پروژههای عمرانی را از ۲۸ سال به دو یا نهایت سه سال برسانیم.
دیدگاهها