رئیس شورای هماهنگی تشکل‌های مهندسی صنفی و حرفه‌ای کشور:

لزوم گفت‌و‌گوی اصولی دولت و بخص خصوصی/ توجه به صنعت احداث و انرژی سبب فعال شدن بخش‌های اقتصادی دیگر می‌شود

رئیس شورای هماهنگی تشکل‌های مهندسی صنفی و حرفه‌ای کشور با اشاره به لزوم گفت‌و‌گوی اصولی دولت و بخص خصوصی گفت: صنعت احداث و انرژی صنعت مولد و پیشران است و وقتی به حرکت بیفتد خیلی از فعالیت‌های اقتصادی مرتبط دیگر هم فعال می‌شود.

 

به گزارش. روابط عمومی شورای هماهنگی تشکل‌های مهندسی صنفی و حرفه‌ای کشور؛ علیرضا مقدس‌زاده اردبیلی رئیس شورای هماهنگی تشکل‌های مهندسی صنفی و حرفه‌ای کشور در مورد ارتباط نهاد تعامل با دولت و سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: در ۲۱ سال گذشته که نهاد تعامل ایجاد شد، بنابر این بود که جلسات با رئیس سازمان برنامه و بودجه به تناوب برگزار شود؛ ولی در دولت‌های مختلف، روند متفاوت بوده و بستگی به رئیس سازمان داشته است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال دکتر منظور حساس بود و جلسات را برگزار می‌کرد یا دکتر پورمحمدی هم همینطور جلسات را برگزار می کند؛ در واقع کمیت و کیفیت جلسات بستگی به شخصیتی که در راس سازمان قرار می‌گیرد و رویکرد دولت دارد که آیا نگاهش مبتنی بر تعامل با بخش خصوصی می‌باشد یا خیر. در مورد جلسه اخیر شورا با رئیس‌جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه نقش مهمی در برگزاری جلسه داشت.

رئیس شورای هماهنگی تشکل‌های مهندسی صنفی و حرفه‌ای کشور با اشاره به نقش شورای هماهنگی به عنوان نهاد فراتشکلی در حوزه احداث و انژری عنوان کرد: رئیس‌جمهور در این جلسه، فضا را مثبت ارزیابی کرد و با آغوش باز استقبال کرد که این نشست‌ها مجددا برگزار شود و بتوانیم مشکلات حوزه‌های احداث و انرژی را با یکدیگر حل و فصل کنیم.

مقدس‌زاده اردبیلی سپس گفت: شورا برای خود ماموریتی تعریف کرده و پیگیر است تا سرفصل‌ها مشخص شود؛ در این راستا موانع حوزه سرمایه‌گذاری، صدور خدمات فنی و مهندسی، مسکن و صنعتی‌سازی، کسری و کاهش بودجه‌های عمرانی و مسائل و مشکلات حوزه بیمه و مالیات که شرکت‌های احداث و انرژی با آن مواجه هستند را در جلسات بعدی با رئیس‌جمهور پیگیری کنیم.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی انجام شده برای جلسات بعدی بیان کرد: قرار شد شورا با سازمان برنامه و بودجه به طور مشترک سرفصل‌ها را مداقه و راه‌حل‌های پیشنهادی ارائه کند و نشست بعدی در خدمت رئیس‌جمهور موارد بررسی و ارزیابی شود تا هم راهکارهای مناسبی پیدا شود و هم مسائل و مشکلات همکاران چه در حوزه مهندسی و پیمانکاری و سازندگان برطرف شود.

رئیس شورای هماهنگی تشکل‌های مهندسی صنفی و حرفه‌ای کشور در مورد اثرگذاری این جلسات خاطرنشان کرد: اگر به آن چیزی که گفته می‌شود، عمل شود و دولت و بخش خصوصی با یکدیگر مسائل را واکاوی و حل و فصل کنند اثرگذار خواهد بود؛ البته این امر بستگی به پذیرش دولت در عمل دارد. در شعار و آن چیزی که از دولت می‌شنویم این است که به بخش خصوصی میدان می‌دهند، ولی واقعیت این است که تجربه مفیدی در ادوار گذشته نداشتیم که دولت با بخش خصوصی دیالوگ مبتنی بر عمل برقرار کند.

ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم با فعال شدن صنعت احداث و انرژی

مقدس‌زاده اردبیلی با اشاره به لزوم توجه به بخش خصوصی اظهار داشت: اگر به دنبال رونق اقتصادی کشور، اشتغالزایی و جلوگیری از فرار سرمایه و نخبگان هستیم توجه به بخش خصوصی ضرورت دارد، چراکه اگر شرکت‌های ما و همچنین صدور خدمات مهندسی فعال شود و بتوان جذب سرمایه انجام داد به میزان زیادی اشتغال مستقیم و غیرمستقیم شکل می‌گیرد؛ چون صنعت احداث و انرژی صنعت مولد و پیشران است و وقتی به حرکت بیفتد خیلی از فعالیت‌های اقتصادی مرتبط دیگر هم فعال می‌شود.

وی تاکید کرد: از منظر بخش خصوصی از بین بردن تحریم و گسترش ارتباط با کشورهای دنیا یک اصل است و در سطح کلان، دولتمردان باید به این اصل برسند و اگر نرسیم اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد.

رئیس شورای هماهنگی تشکل‌های مهندسی صنفی و حرفه‌ای کشور در مورد مشکلات مالی دولت افزود: در بخش سرمایه‌گذاری خارجی باید ارتباط ما با دنیا اصلاح شود. اکنون سرمایه گذاری خارجی به شکل محدود انجام می‌شود و به صفر نزدیک است؛ باید این کار انجام شود و راه‌حل‎هایی با دولت پیدا کنیم که دست ما را باز بگذارد. در سرمایه‌گذاری داخلی، بانک‌ها که می‌توانند تسهیلات در اختیار پیمانکاران بگذارند تا تامین مالی انجام دهند، ولی باید دستورات انقباضی را بردارند و اینکه بهره بانک‌ها در حوزه احداث و انرژی باید با چه فرمول و دستورالعملی باشد.

مقدس‌زاده اردبیلی با بیان اینکه زمانی که دولت از بخش خصوصی حمایت و محدودیت‌ها را نیز مطرح کند، یک گفتگوی اصولی شکل می‌گیرد؛ گفت: باید برای رسیدن به تعامل بخش دولتی و خصوصی تمرین کنیم و اگر تمرین نکنیم و دولت برای شروع کار حمایت نکند اتفاقی نمی‌افتد.

وی در مورد همکاری با دولت در ایجاد شهرک‌های دولتی عنوان کرد: دولت مشوق‌های لازم را بگذارد تا شرکت‌ها بتوانند ورود کنند و به جایگاهی برسیم که صنعت احداث و انرژی بتواند خود را اداره کند. شرکت‌ها در اقتصاد محدود رشد کردند باید فرصت تمرین کردن به یکدیگر بدهیم تا دولت فقط تنظیم‌گر باشد، از جایی باید این فرهنگ اصلاح شود. چراکه شرکت‌ها توانمندی قابل ملاحظه‌ای دارند و سرمایه انسانی خوبی داریم که می‌توانند به اقتصاد کشور کمک کنند. دولت باید این فضا را ایجاد کند.

دسته‌ها: اخبار