رئيس انجمن صادركنندگان خدمات فنی و مهندسی ايران:
توجه ویژه دولت به صادرات خدمات فنی مهندسی می تواند کل صادرات سالهای آینده را بیمه کند
رئيس انجمن صادركنندگان خدمات فنی و مهندسی ايران گفت: صادرات محرک پیشرفت تولید است و اگر دولت امروز توجه ویژهای به صادرات خدمات فنی مهندسی داشته باشد، کل صادرات سالهای آینده را بیمه کرده است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی تشکلهای مهندسی، صنفی و حرفهای کشور، محمدرضا انصاری در مورد جلسه با رئیسجمهور اظهار داشت: جلسه با رئیسجمهور جلسه خوبی بود مشروط به اینکه پیگیری مناسبی صورت گیرد؛ چراکه این جلسه نشان داد رئیسجمهور شخصا میخواهد از نظرات فعالان اقتصادی، مهندسان کشور، مدیران موسسات و شرکتهای مهندسی و نهادهای مدنی استفاده کند.
وی ادامه داد: تلاش داریم تا ایدههای اجرایی جهت بهبود در عرصه ملی ارائه کنیم؛ یعنی غرق در مسائل محدود و جزئی نشویم و جوابهای بدهیم که مشکلی را در کشور حل کند؛ لازمه آن این است که از نظرات جمع کثیر ۶۰ هزار شرکت زیر مجموعه شورای هماهنگی، بهرهبرداری کنیم؛ چراکه فعالین اقتصادی در خاک این کشور کار میکنند و با عادتها، روانشناسی اجتماعی و مناسباتی که بین مردم، عرصه تولید و اقتصاد کشور وجود دارد، آشنا هستند.
انصاری سپس با اشاره به سابقه فعالیت در بعضی مقولات اصلی اقتصاد مهندسی کشور گفت: در مورد طرحهای نیمه تمام، زمانی که عضو هیئترئیسه اتاق بازرگانی و هنگامی که رئیس شورای هماهنگی تشکلهای مهندسی بودم ۵ سال با تیم خوبی کار کردم و امروز هم کار میکنم؛ در نتیجه نظراتی داریم که منطبق با شرایط ایران یعنی قابل پیاده کردن و کاربردی است و میتواند کمک موثری باشد؛ چراکه ۷۰ هزار پروژه نیمه تمام داریم که حدود ۳ میلیون اشتغال را دربرمیگیرد.
وی در ادامه با اشاره به موضوع ناترازیها بیان کرد: در مورد ناترازیها با ملاحظه شرایط اقتصادی کشور میتوانیم پیشنهاداتی ارائه دهیم که به کمک دولت بیاید؛ چراکه ناترازیها فاجعه ایجاد میکند چنانچه احتمالا گاز خانهها قطع میشود و مهمتر اینکه صنعت به سبب ناترازی انرژی، گاز و برق زمینگیر میشود؛ از سوی دیگر ناترازی آب تبدیل به فاجعه زیستی در کشور شده و ما وظیفه داریم در این موارد نظرات مناسبی را به دولت ارائه کنیم تا این مسئله سریعتر و در عرض چند سال برطرف شود.
رئيس انجمن صادركنندگان خدمات فنی و مهندسی ايران در پاسخ به این سوال که انجمن صادرکنندگان در راستای طرح و برنامههای دولت و اهداف برنامه هفتم چه کمکی میکند، افزود: از نیمه دوم قرن بیستم، صادرات محرک پیشرفت تولید بوده و طی 70 سال گذشته ۱۲ کشوری که توانستند خود را از عقب ماندگی نجات داده و به قافله پیشرفت بپیوندند به واسطه تاکید بر صادرات و همچنین مقرراتزدایی بوده؛ در این میان صادرات خدمات فنی مهندسی اهمیت زیادی دارد و اگر دولت امروز توجه ویژهای به صادرات خدمات فنی مهندسی و کل صادرات داشته باشد کل صادرات، سالهای آینده را بیمه کرده است.
انصاری اظهار داشت: کره جنوبی در سال ۱۹۶۰ کمتر از ۳ میلیارد دلار صادرات داشته و امروز صادراتش به بالای ۶۰۰ میلیارد دلار رسیده؛ تولیدش آنچنان رونقی پیدا کرده که اکنون برخی شرکتهای کره جنوبی بالای ۲۰۰ میلیارد دلار در سال یعنی چندین برابر کل درآمد ارزی کشور درآمد دارند. بر این اساس باید سعی کنیم کمکهای فکری و عملی به دولت بدهیم تا بتواند جبهه صادراتی کشور را باز کند.
وی با اشاره به نوسان قیمت ارز افزود: افزایش لحظهای قیمت ارز پتانسیل صادرات است، یعنی همان چیزی که از طرفی تهدید است؛ از طرفی فرصت مناسبی است، چراکه وقتی جهش دارد و بالا میرود؛ با همان سرعت کالا گران نمیشود و کالا و خدمات به تدریج خودشان را به آن قیمت میرسانند و یک فرصت چند ساله فراهم میشود تا با بالا رفتن قیمت ارز، کالا و خدمات را رقابتیتر و در موضع صادرات ارائه کنید.
رئيس انجمن صادركنندگان خدمات فنی و مهندسی ايران با اشاره به شرکتهای زیرمجموعه شورای هماهنگی، گفت: شرکتهای عضو شورای هماهنگی ظرفیت خوبی برای ارتقا قدرت صادراتی کشور در زمینه خدمات فنی مهندسی هستند؛ شورای هماهنگی از سال ۱۳۷۲ تا به امروز دستاوردهای خوبی داشته؛ هرچند در شرایط تحریم بسیار محدود شده ولی امروز انجمن یک بسته حمایتی مطرح کرده که اگر مورد تصویب قرار بگیرد، بلافاصله ظرفیت ما از یک میلیارد دلار امروز به ۶ میلیارد دلار و طی ۵ سال به ۱۵ میلیارد دلار در همین شرایط تحریم میرسد.
انصاری ادامه داد: اگر امروز شرایط تحریم نبود، از ترکیه که ۶۰ میلیارد دلار صادرات خدمات فنی مهندسی در سال دارد، پیشی میگرفتیم، برای اینکه ظرفیت مهندسی کشور بیشتر از ترکیه است و باید در این زمینه به دولت راهکار ارائه دهیم.
وی با اشاره به مشکلات کشور با توجه به جمع کثیر اهل فن خاطرنشان کرد: اهل فن در کشور قدرت و توانمندی بسیار بالا دارند؛ ولی بیپول هستند و پول جای دیگر است؛ به عبارت دیگر جدایی بین پول و فن در کشور ما اتفاق افتاده و هنر ما باید این باشد که نقدینگی کشور را با فنی که جای دیگر است ترکیب کنیم و دولت با حضور در این موضوع از قدرت مقبولیت خودش جهت پذیرش تضمینهای افرادی که پول ندارند ولی اهل فن هستند، استفاده کند.
رئيس انجمن صادركنندگان خدمات فنی و مهندسی ايران بیان کرد: تامین مالی خارجی مربوط به شرایط بینالمللی کشور است و اگر روابط خود را با دنیا ایجاد کنیم تامین مالی خارجی اتفاق میافتد؛ چراکه پتانسیلهای جذب سرمایه خوبی داریم؛ منتها باید در داخل کشور فضای امنیت سرمایه ایجاد شود.
انصاری در پاسخ به اینکه برای اجرای پروژههای کشور و ناترازیها چه کاری میتوان کرد، گفت: امروز با توجه به شرایط تحریم برای استفاده از بخشی از نقدینگی سیال و مخرب کشور، برای اجرای پروژهها و همچنین ناترازیها میتوان اقداماتی انجام داد. بخش خصوصی کشور اهل فن است ولی پول ندارد، در واقع مثل شرکتهای آمریکایی، آلمانی و ژاپنی نیستند که پول بیاورند؛ ولی نقدینگی وسیعی در کشور وجود دارد که میتوان از آن استفاده کرد؛ البته این اقدام هنر میخواهد و باید شکلبندیهای فنی اقتصادی کشور را برآورد و از آن استفاده کرد.
دیدگاهها